26. august - 27. august 2017

Madfestival i København for børn og unge

Køb billetter her

Tåsset med tåst

Sæt smagsløgene på prøve i den ultimative toast challenge.

Easy cheesy. Ik’ ost?

Kimchiværksted

Kom og kram kål, når Meyers Madhus inviterer til kimchiværksted.

Kimchi er fermenteret grøntsager, som oprindeligt stammer fra Korea - og i kimchiværkstedet lærer du at lave din helt egen kimchi, som du kan tage med hjem.

Ko-Karma

Vær med til at sætte liv til et KO’llektivt økologisk mesterværk.

Sammen skaber vi ko-karma, og får sat samtlige sanser i sving. 

Lav din egen surdej

Lær at lave din egen surdej sammen med Mejnerts Mølle og bliv klogere på, hvordan du kan bruge en surdej til at bage dit helt eget brød derhjemme.

Kom glad og sammensæt din helt egen surdej.

Det godt, det dansk, det Mejnerts.

Bland-selv müsli

Kom og bland-selv din helt egen favorit müsli i Änglamarks workshop!

Du bestemmer selv smagen! 

Du vælger mellem søde, puffede og knasende øko favoritter, og får din egen hjemmesamlede müsli med hjem!

Smag hvis du tør!

Kig forbi MADlejr – hvis du altså tør tage turen rundt i ”Smagshjulet”

Dine smagsløg kommer på prøve - fra supersødt til hvinende surt! 

Få en på madkassen

Med hjælp fra Arla Kids og madpakkehånden er det pærelet at finde energien til den gode skoledag.

Så kan I godt madpakke sammen!

Too good to go?

Vi reducerer madspild og hjælper med at få overskudsmad ud til Danmark, så det ikke ender i skraldespanden. Kom ind og quiz dig til bedre viden om hvordan madspild reduceres.

MatildeNinja

Rør den krop. Ryst den kakao. Kæmp dig gennem MatildeNinja banen! På MatildeNinja banen kan du løbe alene eller med en ven, og opgaven er vigtig: At få rørt din krop og få rystet den Matilde kakaomælk, som du får med.

Fold dig ud som wrapper!

Santa Maria udfordrer dine skills som wrapper. Her kan du dyste i ”Wrap & Fold” konkurrencen og lære at folde den perfekte tortilla.

Det er sådan hér vi ruller!

Koldskåls-værkstedet 

Kom forbi og lav din egen udgave af den klassiske koldskål når Karoline Triers Madskole guider dig gennem koldskål med et twist.

Maddating

Tør du udfordre dine smagsløg? Så kom forbi vores smagsstationer og prøv en alternativ is, bland en juice der passer til dine smagsløg, eller gå agurk i vores peanutdip. 

Muslingefarmen

Kan man spise tang og kan man virkelig dyrke blåmuslinger? Få svar på det og meget mere når Maritime Nyttehaver kaster anker i Kongens Have.

Fiskefingre

Kom & vær med til en dag i fiskens tegn. Sammen med Sticks’n'Sushi arbejder du med at lave dine egne makiruller, rense en sild, pille en reje & så skal vi også smage en smelt. Du får en Japansk Obento madkasse og din egen sushi og fisk med hjem - lige til at spise. Pris 75 Kr - Køb billet til Sushiværkstedet her

http://www.sushi.dk/events_kurser/arla_food_fest.html

Ram plet med Nøglehullet

Ved du, hvilke produkter der kan Nøglehulsmærkes? Kom forbi Fødevarestyrelsens stand og ram plet med Nøglehullet. Du kan vinde en lækker Nøglehulsmærket præmie og samtidig få en sej Nøglehulstatovering.

Laktosserier

Kan man smage laktoseintolerance?

Ja! Laktose er det naturlige sukker, der findes i mælk. Hos Arla Laktosefri kan du smage ren laktose. Vi serverer selvfølgelig også masser af lækre laktosefri smagsprøver

Ryd Forsiden

Hvordan smager yoghurten? Og hvordan er det egentligt fyre den af på Arla Food Fest? Snup en opgave, lav din historie – og se den på www.kidsnews.dk.

Kom og lav en brødselfie!

Har du ostekinder, jordbærmund, persillehår eller agurkebriller?

Slip kreativiteten løs og lav en selfie af de mange forskellige ingredienser i Fuldkornspartnerskabets brødselfie-værksted!

Go’ Madpakke

Kom og mød TV 2 og Go’ Madpakke-værten Louisa Lorang, som giver inspiration til hvordan man laver den gode, sunde og sjove madpakke til hele skoledagen.

Smørkøkkenet

Er du den søde, den modige eller den friske? Bind smørebåndene og ryst din egen smør!

Har du styr på smørret eller smør på styret?

Madspil(d)

 God mad spreder glæde – det gør sjove spil også. Sammen med Spis Bedre kan du spille dig til bedre viden omkring madspild. Prøv f.eks. et kæmpe vendespil eller se hvor mange dåser du kan ramme med et kålhoved.  

Klap en ko

Husk din kærlige klappehånd, når køerne besøger Kongens Have.

Måske du bliver den heldige vinder af et koslik!

Det syrnede slaraffenland

Tryl rundt i det farverige forløb fra ko til karton. Bliv professor - i syrnede processor.

Så’ der skyr på det!

Mælkevejen

Det kræver sin mælk, at komme igennem forhindringsbanen. Pas på, du ikke Ko-Klokker i det!

Skrællekørekort

Kitchen4kids.dk er for små og store børn i køkkenet. Kom og bestå skrælle- og skæreprøven. Lær at skære og skrælle sikkert. Bestå skrællekørekortsprøven og få skrællekørekortet. Skolefredag Byg en pyramide af grøntsager.

https://kitchen4kids.dk

Rynkes Abeskøre Jungleeventyr

Svar på spørgsmål og oplev vejen fra frugt til juice i Rynkes Jungle. Brug dine sanser og leg dig igennem forhindringsbanen.

Vild med hytteost

Oplev hytteost på en helt ny måde i vores smagslab og væk dine smagsløg med en lækker slider med pulled chicken. Kig forbi og bliv klogere, overrasket og forhåbentlig også helt vild med hytteost.

Teknologisk Institut

Er du får-kylling til at spise en larve?

Fårekyllinger, græshopper og melorm – tør du spise insekter? Og tror du vi skal spise dem i fremtiden? Kom forbi Teknologisk Institut til en smagsprøve og hør hvad fremtiden byder på.

L&F

Hvor kommer maden fra?

Kom og stik snuden i halmen og mød dem, der dyrker jorden. Hvad ved du? Om dyrene? Om markerne? Mød en ægte landmand og ta med på ’gå-baglæns-tur’ fra spisebord til mark. Vi quizzer og leger og udfordrer dig: Hvad ved du om hvor mad kommer fra? 

Glæd dig til mere...

Programmet er endnu ikke endeligt. Vi offentligør løbende flere værksteder, hvor du kan lære en masse om bedre madvaner og have det sjovt samtidig. Så hold øje!