Tilmeldingen til MADmovers
er nu lukket


ENESTÅENDE MULIGHED

Tilbyd din klasse et veltilrettelagt undervisningsforløb, hvor I får tilsendt alt, hvad I skal bruge. I skoleåret 2018/2019 tilbyder Arla Foods undervisningsmaterialet MADmovers til alle 6. klasser i hele Danmark.

MADmovers er et tværfagligt undervisningsforløb, hvor klassen arbejder innovativt med deres måltidsvaner og spisepauser, og hvor de dermed selv er med til at skabe bedre rammer for klassens måltidskultur.

Eksempler på elevernes løsninger i 2017:
Selv at begynde at smøre madpakken, baggrundsmusik i spisepausen, nye måder at sidde på, fælles madpakkedag, madpakke-inspiration via SnapChat, brev til kantinepersonalet, ændring af kø-system i kantinen og en madautomat på skolen.

Det siger deltagende lærere fra 2017

”Det er i høj grad børnene, som er med til at præge retningen i undervisningen. De skal eksempelvis selv løse en række udfordringer ud fra deres erfaringer med mad i skolen”

’’Flot og lækkert materiale’’

’’MADmovers har været en øjenåbner på flere områder’’

Det siger deltagende elever fra 2017

”Fordi det er en sjov måde at lære på og så er det sundt”

”Jeg synes det var anderledes og spændende”

”I min klasse fandt vi ud af, at det er rart, når vi alle sammen spiser sammen. Så vi har nu lavet en regel om, at vi sidder sammen og spiser hver tirsdag”

’’Der er nogle sjove opgaver’’

THUMBS UP TIL GOD MADKULTUR

Med MADmovers får eleverne mulighed for at skabe bedre spisepauser og måltidvaner. MADmovers er udviklet af Arla Foods i et samarbejde med Arla Fonden og en række eksperter inden for læring og formidling - herunder kokke, lærere og en professor ved Aarhus Universitet. Undervisningsmaterialet tager afsæt i det tværgående tema ‘innovation og entreprenørskab’ samt det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’. 

MADmovers i Dubai

Skoleelever i Dubai har også arbejdet med MADmovers. Se her, hvordan klasser i Dubai dystede med to danske klasser om, hvem der havde fundet på den bedste løsning til at forbedre sine måltidsvaner

Se filmen

Værd at vide

 •  MADmovers er et tværfagligt klasseprojekt
 •  For 6. klasser 2018/2019
 •  Afvikles i november i 10 sammenhængende lektioner
 •  Tilmelding fra 5. april til 1. august
 •  Max 400 deltagende klasser (Fordeles efter først til mølle)

HVORFOR MADmovers?

Der er god grund til at lade eleverne udforske deres måltidsvaner og være med til at skabe bedre spisepauser.

En undersøgelse foretaget af Arla Foods i foråret 2016 blandt 900 elever i 5. og 6. klasse i Region Midtjylland viser bl.a., at:

 • kun ca. halvdelen af eleverne oplever at være mætte efter frokostpausen
 • 60 % er sultne ved slutningen af skoledagen
 • de elever, der ikke har madpakke med, spiser mindre sundt end dem, der har madpakke med
 • kun 16 % af eleverne oplever, at der er roligt underfrokosten. Jo mere larm desto mindre mætte angiver eleverne at være efter frokostpausen
 • eleverne har svært ved at vurdere, hvad der er sundt og usundt.
 • en tredjedel af eleverne har mobiltelefon, tablet eller computer fremme under frokosten (mest udbredt i 6. klasse frem for 5. klasse), hvilket går ud over tiden til at spise sig mæt.
Læs uddrag fra rapporten

Et samarbejde med Arla Fonden

Det er Arla Foods og Arla Fonden, som sammen står bag MADmovers.
Arla Fonden står bag lejrskolen MADlejr, som henvender sig til 6. og 7. årgang. Hver uge, året rundt, skaber MADlejr rammen og indholdet for et meningsfuldt og levende lejrskoleforløb, hvor mad, måltid, sundhed og natur er i centrum. På den baggrund har Arla Fonden stor erfaring med at udvikle læringsforløb, som inspirerer eleverne til at finde glæden ved madlavning, samtidig med at de får en klar holdning til, hvad og hvordan de spiser.

Besøg ArlaFonden.dk

Kontakt MADmovers

Kontakt