GENTÆNK din skolemad
- gratis undervisningsmateriale målrettet 6. klasse

Tilbyd din klasse et attraktivt undervisningsforløb, hvor I får tilsendt alt, hvad I skal bruge. I efteråret 2017 tilbyder Arla Foods undervisningsmaterialet MADmovers til alle 6. klasser i Region Midtjylland. MADmovers skal få eleverne til selv at GENTÆNKE deres madkultur i skoletiden.

Tilmeld din klasse inden uge 22, og du får alle materialer tilsendt inden sommerferien!

Tilmeld din klasse

THUMBS UP TIL GOD MADKULTUR

Alle 6. klasser i Region Midtjylland kan i 2017 tage del i det gratis undervisningsforløb MADmovers, hvor elever skal GENTÆNKE deres skolemad. MADmovers er udviklet af Arla Foods i et samarbejde med Arla Fonden og en række eksperter inden for læring og formidling - herunder kokke, lærere og en professor ved Aarhus Universitet. Undervisningsmaterialet tager afsæt i det tværgående tema ‘innovation og entreprenørskab’ samt det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.

Tilmeld din klasse og få tilsendt det spændende materiale. Det er let at gå til, og der er alt, hvad I skal bruge.

GENTÆNK!

I 2017 er Aarhus og Region Midtjylland Europæisk Kulturhovedstad og temaet er GENTÆNK. Arla Foods bakker op om Kulturhovedastaden, og vil i løbet af 2017 understøtte temaet ved at gentænke børn- og unges madkultur. Med MADmovers inviterer Arla Foods regionens 6. klasser til at tage udfordringen op og gentænke deres egen skolemad, og måden de spiser sammen på. Eleverne får altså mulighed for at gøre en forskel i deres klasse ved bla. at arbejde med: Hvordan spiser vi sammen? Hvorfor spiser vi sammen? Hvilken betydning har måltidet? Hvad spiser vi? Hvilken betydning har indholdet af madpakken? Hvilke ændringer drømmer vi om? 

EN UNDERSØGELSE VISER...

I foråret 2016 gennemførte Arla i samarbejde med Madkulturen en undersøgelse af madkulturen i Region Midtjyllands 5. og 6. klasser. Undersøgelsen påviste både gode og dårlige tendenser, men konklusionen er: skolemaden skal gentænkes.

Læs uddrag fra rapporten

Et samarbejde med Arla Fonden

Det er Arla Foods og Arla Fonden, som i samarbejde, står bag projektet MADmovers.
Arla Fonden står bag lejrskolen MADlejr, som henvender sig til 6. og 7. årgang. Hver uge, året rundt, skaber MADlejr rammen og indholdet for et meningsfuldt og levende lejrskoleforløb, hvor mad, måltid, sundhed og natur er i centrum. På den baggrund har Arla Fonden stor erfaring med at udvikle læringsforløb, som inspirerer eleverne til at finde glæden ved madlavning, samtidig med at de får en klar holdning til, hvad og hvordan de spiser.

Besøg ArlaFonden.dk

Kontakt MADmovers

Kontakt