Pressemeddelelse

Jais Valeur bliver ny chef for Global Ingredients

Nuværende adm. direktør i Arla Foods' kinesiske joint venture overtager 1. september ledelsen af Arla Foods Ingredients og bliver samtidig udnævnt til Executive Director (koncerndirektør).

Jais Valeur bliver ny chef for Global Ingredients. Jais Valeur har i knap halvandet år stået i spidsen for joint venture-selskabet Mengnui Arla, hvor 800 ansatte arbejder med produktion og salg af mælkepulver til det kinesiske marked. Byggeriet af endnu en mælkepulverfabrik er netop gået i gang i byen Hohhot, og den proces vil være godt på vej, når Jais Valeur til september vender hjem for at overtage ansvaret for hele forretningsområdet Arla Foods Ingredients. Han bliver dermed også medlem af koncernledelsen EMG (Executive Management Group).

"Jais har været en drivende kraft i de første vigtige år i Kina. Her har han sammen med sit team opbygget et lovende selskab, som allerede har udviklet sig hurtigere, end vi havde forventet. Han har stor international erfaring, og jeg glæder mig meget til at han træder ind i sin nye rolle," siger adm. direktør Peder Tuborgh om udnævnelsen.

Stillingen som adm. direktør i Mengnui Arla overtages af Niels Ulrich Pedersen, der i øjeblikket er ansvarlig for markederne i Asien og Nord- og Sydamerika i Consumer International. Det er ikke afklaret, hvem der overtager Niels Ulrich Pedersens stilling.

Peter Lauritzen, der i 13 år havde ansvaret for Arla Foods' ingredientsforretning, blev for nylig adm. direktør for Arlas engelske datterselskab og ansvarlig for Consumer UK. Han sidder fortsat i EMG.Fakta om Jais Valeur

Jais Valeur, 44 år, startede sin karriere i Arla Foods i 1986 som salgsassistent i joint venture-selskabet Danmark Protein. Jais Valeur blev i 1993 direktør for Arla-datterselskabet Cremo Cheese. I 1994 flyttede han fire år til New Zealand med familien for at arbejde for mejeriselskabet Fonterra, hvor han arbejdede med forretningsudvikling, strategi og udvikling især inden for mælkepulver.

Herefter var han eksportdirektør i Bryggerigruppen (Faxe/Ceres), og i 2000 vendte han så tilbage til Arla Foods som salgsdirektør i Ingredients med ansvar for det globale salg af mælkepulver. I 2006 blev han adm. direktør i Arla Mengnui.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.