Pressemeddelelse

Danskerne køber 50 procent mere fløde i december

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

I dag skriver kalenderen 1. december med alt, hvad det indebærer af julehygge, gaveræs og julefrokoster. Og her er maden en vigtig del af danskernes juletraditioner, når menuen står på risalamande, brun sovs og grønlangkål. Og særligt én ingrediens hitter i den traditionsrige julemad – nemlig piskefløden. Det får danskerne til at spise 50 procent mere fløde i december end resten af året ifølge salgstal fra Arla.

Forude venter en julemåned med traditioner, julefrokoster og gaveindkøb. Og danskerne er traditionsbundne, når det kommer til julen. Særligt julemaden skal laves akkurat, som mor plejede at lave den med kærlighed og piskefløde. Nye salgstal fra Arla viser nemlig, at danskerne køber 50 procent mere fløde i december måned sammenlignet med resten af året.

Det er julemad som risalamande, tarteletter og brun sovs, der får danskerne til smide mere fløde i indkøbskurven i juletiden. I december måned lægger danskerne mere end 6,5 millioner kartoner halvliters fløde på indkøbsbåndet i supermarkedet. Det gør december til den måned, hvor danskerne spiser mest fløde på hele året. Faktisk svarer det til, at hver dansker gennemsnitligt indtager mere end en halv liter piskefløde i løbet af december.

”Julen er traditionernes årstid, hvor vi samles med venner og familie til hyggelige stunder med den gode julemad som omdrejningspunkt. Julemaden skal smage, som den plejer, og her har piskefløden en hovedrolle i at skabe de helt rigtige smagsoplevelser,” siger Tove Færch, som igennem 24 år har været leder af Karolines Køkken. Hun fortsætter: 

”For mange danskere er piskefløden ikke en del af hverdagsmadlavningen. Men når det er jul, er de fleste af den holdning, at vi må forkæle os selv lidt ekstra, og at maden skal laves fra bunden. Her er fløden fantastisk til at tilføre retterne sin velkendte afrundende smag og give julemaden den helt rigtige blødhed og konsistens.” 

Risalamande er den mest søgte juleopskrift 

Danskerne er traditionelle, når det kommer til julemaden. År efter år laver vi de samme retter og hjemmebag, og vi bruger de samme juleopskrifter. Karolines Køkkens opskriftsdatabase viser, at danskerne er enige om hvilke retter, der hører til på julebordet. Den mest populære opskrift er risalamande med hele 211.184 søgninger alene i december. Og lige nøjagtig denne juleklassiker kan forklare, hvad danskerne bruger den indkøbte fløde til.

”Det er ingen overraskelse, at risalamanden igen i år ryger ind på en førsteplads over danskernes opskriftssøgninger. Risalamanden er en klassiker i de danske hjem, og det er ikke en rigtig juleaften uden den hvide dessert og jagten på mandlen, som for mange hænger uløseligt sammen med juletraditionerne,” siger Tove Færch. 

Foruden risalamanden er de mest populære opskrifter i december måned havregrynskugler, risengrød, brunede kartofler og stegt and. Derimod tager tarteletterne og kartoffelsuppen henholdsvis anden- og tredjepladsen over mest søgte opskrifter med fløde i december måned. 

Top 5 over opskrifter i december

1. Risalamande med kirsebærsauce 211.184 søgninger
2. Havregrynskugler 149.357 søgninger
3. Risengrød med kanelsukker og smørklat 113.253 søgninger
4. Brunede kartofler 109.497 søgninger
5. Stegt and 97.657 søgninger

Top 5 over opskrifter med fløde i december 

1. Risalamande med kirsebærsauce 211.184 søgninger
2. Tarteletter med høns i asparges 40.233 søgninger
3. Kartoffelsuppe med porrer og bacon 34.487 søgninger
4. Citronfromage 29.715 søgninger
5. Flødekartofler 29.276 søgninger


Fakta om fløde

  • Karolines Køkken har fem forskellige varianter af fløde: Piskefløde 38 %, økologisk piskefløde 38 %, madlavningsfløde 18 %, madlavningsfløde 8 % og kaffefløde 9 %. Sidste år introducerede Karolines Køkken flødefraiche 30 %, som kombinerer det bedste fra fløde og cremefraiche. 
  • Piskefløde er god i supper, sovser og desserter. Den bruges til at forfine smagen og jævning af varme retter. Ved piskning øges flødens volumen til det dobbelte og kan bruges til frugt og kage eller til pynt.
  • Madlavningsfløde er et mere fedtfattigt valg end piskefløden og har stadig flødens gode smag. Den er god til at forfine supper, saucer og gryderetter. Både varianten på 18 % og 8 % indeholder en smule hvedemel, så fløden ikke skiller ved opvarmning på grund af det lave fedtindhold. Madlavningsfløde skal omrystes inden brug, så hvedemelet i fløden fordeles, og du opnår en ensartet ret.
  • Kaffefløde har en let og frisk flødesmag. Den er god til at afrunde varme drikke, og selvom navnet antyder, at fløden er tiltænkt til kaffe, kan den også bruges i te eller varm kakao.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Download Billeder & Videoer