Find de rette løsninger

LAKTOSE­INTOLERANS

Laktose er det naturlige sukker, der findes i mælk. Hvis man ikke har tilstrækkeligt af enzymet laktase i kroppen, er man laktoseintolerant og kan få fordøjelsesproblemer ved at spise mælkeprodukter.

Nogle mejeriprodukter indeholder mere laktose end andre, og hvis du er laktoseintolerant, kan denne oversigt måske være en hjælp. Hvis du helst vil undgå laktose helt, kan du trygt vælge vores laktosefri produkter og stadig nyde den gode smag få den gode næring, der findes i almindelig mælk.

Læs om vores Laktose frie produkter

Usædvanligt blandt børn

Vi er alle født med evnen til at fordøje laktose, så vi kan udnytte alle de gode næringsstoffer, der findes i modermælk. I løbet af barndommen kan denne evne blive nedsat, selvom det er sjældent, at børn bliver laktoseintolerante før skolealderen. Det er vores gener, der bestemmer, om denne evne bliver nedsat og i hvilken grad.

Mælkeallergi er ikke det samme som laktoseintolerans

Laktoseintolerans bliver ofte forvekslet med mælkeallergi, som er en langt alvorligere tilstand. Hvis man er allergisk over for komælk, kan kroppen ikke tåle proteinerne i mælken. Man bør altid søge råd af en læge og undgå mælkeprodukter, hvis man har tegn på mælkeallergi.