En kilde til vækst

Nærings­stoffer i mælk

Vidste du, at der er flere vitaminer og mineraler i mælk end i stort set alle andre fødekilder? Mælk rummer masser af gode ting, som gør dig stærkere og gør det lettere at vokse, lære, lege og imødegå hverdagens udfordringer – gennem hele livet.

Mælk indeholder mange næringsstoffer, som kroppen behøver for at kunne fungere og danne nye celler. Tænk på kroppen som millioner af små byggesten. Nogle af disse bliver slidt ned, og de skal fornys løbende, hvis du skal føle dig godt tilpas og få mest muligt ud af livet. Der dannes nye celler hver dag, døgnet rundt, og behovet for rigtig ernæring er stort set det samme livet igennem.

Næringsstofferne fra mælk findes i mange mejeriprodukter. For eksempel indeholder frugtyoghurt 85-90 procent mælk og er dermed en god kilde til vitaminer og mineraler. Ost indeholder meget protein, kalk og vitamin B12, og mange ostetyper indeholder ikke laktose.

Nogle af de vitaminer og mineraler, der findes i mejeriprodukter, er vanskelige at få fra andre fødevarer. Så hvorfor ikke drikke et glas mælk eller spise en skive ost?

Husk: Et godt helbred er en kombination af en afbalanceret, næringsrig kost og hyppig motion.