2 slags is med frugt
60+ min

2 slags is med frugt

En lækker isdessert med melon, friske hindbær og blåbær.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

2 slags is med frugt

En lækker isdessert med melon, friske hindbær og blåbær.

Antal portioner

Mælke-is

  • 10 æggeblommer
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 vaniljestænger
  • 1 liter sødmælk

Melon-'sne'

  • 1 æggehvide
  • 3 spsk flormelis
  • 1 moden netmelon, fx galia (ca. 1 kg)
  • 50 g flormelis
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 200 g friske hindbær
  • 200 g friske blåbær

Tilbehør

  • 12 cl kold sød hvidvin fx sauternes

Fremgangsmåde:

Mælke-is

Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps". Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret. Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver lidt tykkere. Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Melon-"sne"

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt flormelis og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej. Halver melonen og fjern kernerne. Skræl melonen (fjern også den hvide del lige under skrællen). Kom melonkød og flormelis i en foodprocessor/hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. til det er findelt. Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil de to slags is i køleskabet ca. 40 min. før serveringen.

Ved serveringen

Anret mælke-isen i kugler på portionstallerkener sammen med hindbær og blåbær. Skrab melon-isen med en ske til en "løs sne" og drys den over. Hæld evt. lidt Sauternes over isanretningerne eller server den til. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 26 %
  • Alkohol: 3 %
Print