2 slags is med frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En lækker isdessert med melon, friske hindbær og blåbær.

Ingredienser

Antal portioner

Mælke-is

  • 10 æggeblommer
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 vaniljestænger
  • 1 liter sødmælk

Melon-'sne'

  • 1 æggehvide
  • 3 spsk flormelis
  • 1 moden netmelon, fx galia (ca. 1 kg)
  • 50 g flormelis
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 200 g friske hindbær
  • 200 g friske blåbær

Tilbehør

  • 12 cl kold sød hvidvin fx sauternes

Sådan gør du

Sådan gør du

Mælke-is

Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps". Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret. Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver lidt tykkere. Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Melon-"sne"

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt flormelis og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej. Halver melonen og fjern kernerne. Skræl melonen (fjern også den hvide del lige under skrællen). Kom melonkød og flormelis i en foodprocessor/hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. til det er findelt. Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil de to slags is i køleskabet ca. 40 min. før serveringen.

Ved serveringen

Anret mælke-isen i kugler på portionstallerkener sammen med hindbær og blåbær. Skrab melon-isen med en ske til en "løs sne" og drys den over. Hæld evt. lidt Sauternes over isanretningerne eller server den til. Server straks.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 26 %
  • Alkohol: 3 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: