3 slags rogn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Frisk og sprød lille fiskeforret eller tapastallerken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kaperscreme

Torskerogn

  • 1½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g frisk torskerogn ('bukser')

Stenbiderrogn

  • 150 g renset frisk stenbiderrogn
  • 2 spsk finthakket forårsløg
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Dildbrød og rugbrødschips

  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk hakkede friske dildkviste
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver daggammelt franskbrød
  • 4 papirtynde skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • 1½ spsk olie, fx rapsolie

Pynt

  • friske dildkviste
  • tynde strimler af forårsløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kaperscreme

Vend fraiche sammen med kapers og salt. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Torskerogn

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Pak torskerognen ind i bagepapir. Læg rognen i det kogende vand og kog den ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tag torskerognen op og lad den køle af i papiret.

Stenbiderrogn

Vend stenbiderrogn, forårsløg, citronsaft og salt sammen. Stil rognen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning.

Dildbrød og rugbrødschips

Rør smør, dild, salt og peber sammen. Del franskbrødsskiverne på langs til 8 brede strimler. Smør brødet på begge sider med dildsmør. Del rugbrødsskiverne i trekanter og læg dem sammen med dildbrødet på et stykke bagepapir - der passer til bagepladen. Træk bagepapiret over på den varme plade og rist brødstykkerne midt i ovnen.

Pil imens hinderne af den afkølede torskerogn og skær den i skiver. Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Rist torskerognsskiverne ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne.

Ved serveringen

Anret på tallerkener lakserogn og fraiche pyntet med dildkviste - hertil dildbrød. Stenbiderrogn med forårsløgsstrimler. Og til sidst den varme, ristede torskerogn med kaperscreme, citronskiver og rugbrødschips. Server straks.

Ristning

Ca. 6 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 65 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En god chablis (hvidvin) vil være dejlig. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til stenbiderrogn

Andre gode forslag