3 tapas med knurhane

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

En spændende tapasret med 3 små overraskelser til dine gæster.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner
  • 2 skyllede røde peberfrugter
  • 3 knurhanefileter uden skind (ca. 275 g)

Tapas 1

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 12 store rejer med skal
  • 100 g Karolines Køkken® Salatost i blok Klassisk Salatost i blok
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 bambusspyd - ca. 10 cm lange

Tapas 2

Tapas 3

Tilbehør

  • brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bag peberfrugterne på plade med bagepapir midt i ovnen. Tag de bagte peberfrugter ud og kom dem i en plasticpose (egnet til madlavning) og bind en knude. Lad peberfrugterne ligge i ca. 15 min. Tag dem ud og pil skindet af. Del den ene peberfrugt i 4 strimler og den anden i 8 strimler. Fjern blomst og kerner.

Rens knurhanefileterne og fjern eventuelle ben. Skær en af fileterne i 4 lange pæne strimler - til tapas 2. Del de 2 andre fileter i hver 2 stykker på tværs - til tapas 3.

Tapas 1

Rør olivenolie, citronskal og basilikum sammen i en skål. Vend rejerne i og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 15 min. Lad en pande blive godt varm og kom rejer og marinade heri. Steg rejerne i ca. 2 min. Blend de 4 strimler peberfrugt til en jævn puré. Rør ost, chili, balsamico og salt sammen med den purérede peberfrugt og smag til. Fordel peberfrugtcremen i 4 små glas. Sæt rejerne på spyd og stil dem i glassene med creme.

Tapas 2

Skær rugbrødsskiverne i 8 trekanter og rist dem på en brødrister. Læg de ristede rugbrødsskiver på en bageplade med alufolie. Fordel tomatpesto på brødskiver. Fordel de 4 lange fiskestrimler og hvid ost i stave. Grill de 4 tapas øverst i ovnen. Pynt med basilikum og peber.

Tapas 3

Lad fedtstoffet blive varmt på en pande. Drys de 4 stykker fisk med citronskal, salt og peber. Steg fiskestykkerne i ca. 2 min., vend dem og steg i yderligere ca. 1 min. Anret hver fisk på 2 peberfrugtstrimler og pynt med oliven og hvid ost i stave.

Tip

Da chilien giver en stærk smag er det en god idé at slutte af med shottet - tapas 1.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Grill

Ca. 5 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 61 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Frisk hvidvin på sauvignon blanc-druen er perfekt til smagssammensætningen i retten Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat