3 tapas med knurhane

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

En spændende tapasret med 3 små overraskelser til dine gæster.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

  • 2 skyllede røde peberfrugter
  • 3 knurhanefileter uden skind (ca. 275 g)

Tapas 1

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 12 store rejer med skal
  • 100 g Arla® Puck salatost i blok
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 bambusspyd - ca. 10 cm lange

Tapas 2

  • 2 skiver rugbrød
  • 4 spsk tomatpesto
  • 25 g Arla® Puck salatost i blok i stave
  • frisk basilikumblad
  • friskkværnet peber

Tapas 3

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 sorte oliven uden sten i ringe
  • 25 g Arla® Puck salatost i blok i stave

Tilbehør

  • brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bag peberfrugterne på plade med bagepapir midt i ovnen. Tag de bagte peberfrugter ud og kom dem i en plasticpose (egnet til madlavning) og bind en knude. Lad peberfrugterne ligge i ca. 15 min. Tag dem ud og pil skindet af. Del den ene peberfrugt i 4 strimler og den anden i 8 strimler. Fjern blomst og kerner.

Rens knurhanefileterne og fjern eventuelle ben. Skær en af fileterne i 4 lange pæne strimler - til tapas 2. Del de 2 andre fileter i hver 2 stykker på tværs - til tapas 3.

Tapas 1

Rør olivenolie, citronskal og basilikum sammen i en skål. Vend rejerne i og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 15 min. Lad en pande blive godt varm og kom rejer og marinade heri. Steg rejerne i ca. 2 min. Blend de 4 strimler peberfrugt til en jævn puré. Rør ost, chili, balsamico og salt sammen med den purérede peberfrugt og smag til. Fordel peberfrugtcremen i 4 små glas. Sæt rejerne på spyd og stil dem i glassene med creme.

Tapas 2

Skær rugbrødsskiverne i 8 trekanter og rist dem på en brødrister. Læg de ristede rugbrødsskiver på en bageplade med alufolie. Fordel tomatpesto på brødskiver. Fordel de 4 lange fiskestrimler og hvid ost i stave. Grill de 4 tapas øverst i ovnen. Pynt med basilikum og peber.

Tapas 3

Lad fedtstoffet blive varmt på en pande. Drys de 4 stykker fisk med citronskal, salt og peber. Steg fiskestykkerne i ca. 2 min., vend dem og steg i yderligere ca. 1 min. Anret hver fisk på 2 peberfrugtstrimler og pynt med oliven og hvid ost i stave.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 5 min.

Tip

Da chilien giver en stærk smag er det en god idé at slutte af med shottet - tapas 1.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Frisk hvidvin på sauvignon blanc-druen er perfekt til smagssammensætningen i retten Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat