Æblebåde med stjerneanissirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Skønt tilbehør med fast modnet ost og sprøde rugbrødssticks.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang og vaniljekorn heraf
  • 2 stjerneanis
  • 2 æbler, fx granny smith

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand, sukker, stjerneanis, vaniljestang, og -korn i en lille gryde og bring det i kog. Skyl æblerne, del dem i kvarte og fjerne kernerne. Skær æblene i tynde både. Kom æblerne i lagen og kog dem i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad æblerne stå i ca. 15 min. Kom æblebådene i en skål. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min. - eller til det begynder at blive til sirup.

Ved serveringen

Tag osten ud af køleskabet ca. ½ time inden serveringen. Fordel de vaniljekogte æbler på små tallerkener og dryp med sirup. Server sammen med ost og ristet rugbrød.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: