Æbleboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Søde bløde boller til eftermiddagshygge.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • ½ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 750 g hvedemel
  • 2 madæbler
  • 1 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken let og udrør gær heri. Pisk ægget sammen - tag lidt fra til pensling. Tilsæt sukker, salt og æg og derefter lidt af melet. Vask æblerne og befri dem for kernehus og stilk. Skær æblerne i små tern og rør dem i dejen sammen med kardemomme. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt sammen - den skal være glat, men let. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den igennem og form den til ca. 16 boller. Læg bollerne tæt sammen på en plade med bagepapir, så de vokser lidt sammen. Lad dem efterhæve i mindst 20 min. Pisk det gemte æg med lidt vand og pensl bollerne. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: