Æbleboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Søde bløde boller til eftermiddagshygge.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • ½ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 750 g hvedemel
  • 2 madæbler
  • 1 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken let og udrør gær heri. Pisk ægget sammen - tag lidt fra til pensling. Tilsæt sukker, salt og æg og derefter lidt af melet. Vask æblerne og befri dem for kernehus og stilk. Skær æblerne i små tern og rør dem i dejen sammen med kardemomme. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt sammen - den skal være glat, men let. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den igennem og form den til ca. 16 boller. Læg bollerne tæt sammen på en plade med bagepapir, så de vokser lidt sammen. Lad dem efterhæve i mindst 20 min. Pisk det gemte æg med lidt vand og pensl bollerne. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: