Æbleboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Søde bløde boller til eftermiddagshygge.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • ½ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 750 g hvedemel
  • 2 madæbler
  • 1 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken let og udrør gær heri. Pisk ægget sammen - tag lidt fra til pensling. Tilsæt sukker, salt og æg og derefter lidt af melet. Vask æblerne og befri dem for kernehus og stilk. Skær æblerne i små tern og rør dem i dejen sammen med kardemomme. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt sammen - den skal være glat, men let. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den igennem og form den til ca. 16 boller. Læg bollerne tæt sammen på en plade med bagepapir, så de vokser lidt sammen. Lad dem efterhæve i mindst 20 min. Pisk det gemte æg med lidt vand og pensl bollerne. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 7 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: