Æblegrød med ingefær og citronfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

1 timer

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Vi har givet den gammeldags æblegrød et tvist med frisk ingefær og serveret med citronfløde. Fantastisk dessert i al sin enkelthed.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Citronfløde

Æblegrød

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Pynt

  • spåner af mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronfløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret. Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Æblegrød

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad æblegrøden køle af.

Anret æblegrøden i glas og server med citronfløden og mørk chokolade på toppen.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag