Æblegrød med ingefær og citronfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Vi har givet den gammeldags æblegrød et tvist med frisk ingefær og serveret med citronfløde. Fantastisk dessert i al sin enkelthed.

Ingredienser

Antal portioner

Citronfløde

Æblegrød

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Pynt

  • spåner af mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronfløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret. Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Æblegrød

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad æblegrøden køle af.

Anret æblegrøden i glas og server med citronfløden og mørk chokolade på toppen.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 36 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: