Æblegrød med ingefær og citronfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

1 timer

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Vi har givet den gammeldags æblegrød et tvist med frisk ingefær og serveret med citronfløde. Fantastisk dessert i al sin enkelthed.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Citronfløde

Æblegrød

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Pynt

  • spåner af mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronfløde

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret.
  2. Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Æblegrød

  1. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min.
  3. Lad æblegrøden køle af.

Anret æblegrøden i glas og server med citronfløden og mørk chokolade på toppen.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag