Æblegrød med ingefær og citronfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Vi har givet den gammeldags æblegrød et tvist med frisk ingefær og serveret med citronfløde. Fantastisk dessert i al sin enkelthed.

Ingredienser

Antal portioner

Citronfløde

Æblegrød

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Pynt

  • spåner af mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Citronfløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret. Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Æblegrød

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad æblegrøden køle af.

Anret æblegrøden i glas og server med citronfløden og mørk chokolade på toppen.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: