Æblegrog

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Varm krydret æblejuice med calvados, vermouth og citron - et godt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 skiver uskrællet æbler, fx elstar - halverede
  • 8 hele nelliker
  • 4 dl æblejuice
  • 1¼ dl calvados (æblebrændevin)
  • 1¼ dl tør vermouth, fx noilly prat
  • 4 spsk sukker
  • 4 skiver citroner (usprøjtede), halverede

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og vend de halve æbleskiver og nelliker i smørret. Tilsæt juice, calvados, vermouth og sukker. Bring blandingen i kog og smag til.

Ved serveringen

Fordel citronskiverne i 4 glas (som tåler varme). Fordel æbleskiver og nelliker i glassene og hæld den varme grog over. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 19 %
  • Alkohol: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: