Æblegrød

Æblegrød

1 time
Fryseegnet
Æblegrød er en nem og lækker dessert - enkel og frisk. Vi har givet den klassiske opskrift på æblegrød et lille twist med frisk ingefær - og hertil serverer vi citronfløde. Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Hvorfor ikke bruge de mange æbler til en gang æblegrød? Kog gerne en portion til fryseren - måske i flere varianter - med og uden ingefær.
https://www.arla.dk/opskrifter/ablegrod/

Sådan gør du

Citronfløde
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret.
  • Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Æblegrød
  • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min.
  • Lad æblegrøden køle af. Anret æblegrøden i glas og server med citronfløde og mørk chokolade på toppen.

Prøv at bruge æblegrøden som topping på havregrød, på yoghurt - eller som fyld i en lagkage.

Du kan fryse æblegrøden.

Energiindhold for hele retten:

5982 kJ / 1430 kcal

Næringsindhold pr. 100g

507 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 1,2 % 0,3 g
Kulhydrat: 64,9 % 19,4 g
Fedt: 33,9 % 4,6 g
Mere inspiration

Her er en opskrift på helt enkel og klassisk æblemos.

Æblemos
15 min
Æblemos
(30)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Citronfløde
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1½ spsk Rørsukker
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1½ dl Piskefløde
Æblegrød
¾ kg Æbler, fx belle de boskoop
1 dl Vand
125 g Rørsukker
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
Pynt
Spåner af mørk chokolade