Æbletærte med citronskal

Bedømmelse

(7 vurderinger)

45 min

Sving en æbletærte med citron sammen på ingen tid. Server med flødeskum!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 æbler
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 60 g grovvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør
  • reven skal af ½ citroner

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Bland æblestykker og halvdelen af sukkeret i et ovnfast fad (ca. 22 cm i diameter). Bland havregryn, mel, resten af sukkeret, smør og citronskal. Smuldr dejen over æblerne og bag æbletærten midt i ovnen. Server den lun sammen med letpisket flødeskum.

Tip

I stedet for flødeskum kan du også anvende Karolines Køkken Vanillecreme eller cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Kilde: