Æbletærte med citronskal

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

45 min

Sving en æbletærte med citron sammen på ingen tid. Server med flødeskum!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 æbler
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 60 g grovvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør
  • reven skal af ½ citron (usprøjtet)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Bland æblestykker og halvdelen af sukkeret i et ovnfast fad (ca. 22 cm i diameter). Bland havregryn, mel, resten af sukkeret, smør og citronskal. Smuldr dejen over æblerne og bag æbletærten midt i ovnen. Server den lun sammen med letpisket flødeskum.

Tip

I stedet for flødeskum kan du også anvende Karolines Køkken Vanillecreme eller cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: