Æbletærte med citronskal
45 min

Æbletærte med citronskal

Sving en æbletærte med citron sammen på ingen tid. Server med flødeskum!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbletærte med citronskal

Sving en æbletærte med citron sammen på ingen tid. Server med flødeskum!

Antal portioner
  • 4 æbler
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 60 g grovvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør
  • reven skal af ½ citroner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Bland æblestykker og halvdelen af sukkeret i et ovnfast fad (ca. 22 cm i diameter). Bland havregryn, mel, resten af sukkeret, smør og citronskal. Smuldr dejen over æblerne og bag æbletærten midt i ovnen. Server den lun sammen med letpisket flødeskum.

Tip

I stedet for flødeskum kan du også anvende Karolines Køkken Vanillecreme eller cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %
Print