Æbletærte med citronskal

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Sving en æbletærte med citron sammen på ingen tid. Server med flødeskum!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 æbler
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 60 g grovvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør
  • reven skal af ½ citron (usprøjtet)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Bland æblestykker og halvdelen af sukkeret i et ovnfast fad (ca. 22 cm i diameter). Bland havregryn, mel, resten af sukkeret, smør og citronskal. Smuldr dejen over æblerne og bag æbletærten midt i ovnen. Server den lun sammen med letpisket flødeskum.

Tip

I stedet for flødeskum kan du også anvende Karolines Køkken Vanillecreme eller cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: