Abrikosboller

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Skønne mættende boller med bid af abrikoser. Perfekte til et hutigt mellemmåltid eller til at have med på farten.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm vandet (lillefingervarmt) og opløs gæren heri. Hak abrikoserne groft. Tilsæt kvark, sukker, salt, abrikoser og mel. Ælt dejen til den er smidig og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Slå dejen godt sammen, form ca. 12 boller og fordel dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 6 %

Kilde: