Adventsboller
60+ min

Adventsboller

Drøm dig væk til varmere himmelstrøg med duften af indiske krydderier.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Adventsboller

Drøm dig væk til varmere himmelstrøg med duften af indiske krydderier.

16 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 dl Arla A38® naturel 0,5%
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 75 g tørrede abrikoser i tern
  • 75 g tørrede dadler i tern
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 2 tsk garam masala
  • 5 spsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede
  • 6 spsk rørsukker
  • 1 spsk garam masala
  • 50 g smør - smeltet

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt det syrnede produkt. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller og læg dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 20 min. og bag dem midt i ovnen. Lad bollerne køle af.

Bland sukker og garam masala. Pensl de bagte boller med smør og dyp dem i garam masala sukker.

Tips

Adventsbollerne er fugtige og fyldige, næsten som kage.

Bollerne kan også spises uden at blive dyppet i garam masala sukker. Spis dem i stedet smurt med smør.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 71,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 41 %
Print