Æg med sennepscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

En superdejlig frokostret serveret med godt rugbrød. Mums!

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g friske grønne asparges
  • ½ tsk groft salt

Sennepscreme

Smilende æg

  • 6 æg

Tilbehør

  • 300 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem. Lad en grillpande blive godt varm. Grill aspargesene på 2 sider - i alt ca. 5 min. Drys dem med salt.

Sennepscreme

Hæld æggeblommer, vand og sennep i en lille tykbundet gryde og pisk det sammen ved jævn varme i ca. 6 min. - blandingen må ikke koge. Tag gryden af varmen og vend salt, peber, purløg og fraiche i. Smag sennepscremen til.

Smilende æg

Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.

Ved serveringen

Fordel sennepscreme på tallerkener. Læg de grillede asparges og halve æg på cremen og server straks.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde: