
Æg med sennepscreme
30 min
En superdejlig frokostret serveret med godt rugbrød. Mums!
Ingredienser
- 750 g friske grønne asparges
- ½ tsk groft salt
Sennepscreme
- 2 æggeblommer
- 1½ spsk vand
- 2 spsk dijonsennep med honning
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dl frisk klippet purløg
-
2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
Smilende æg
- 6 æg
Tilbehør
- 300 g ristet brød
Sådan gør du
Sådan gør du
Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem. Lad en grillpande blive godt varm. Grill aspargesene på 2 sider - i alt ca. 5 min. Drys dem med salt.
Sennepscreme
Hæld æggeblommer, vand og sennep i en lille tykbundet gryde og pisk det sammen ved jævn varme i ca. 6 min. - blandingen må ikke koge. Tag gryden af varmen og vend salt, peber, purløg og fraiche i. Smag sennepscremen til.
Smilende æg
Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.
Ved serveringen
Fordel sennepscreme på tallerkener. Læg de grillede asparges og halve æg på cremen og server straks.
Sådan koger du æg
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 7490 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 21,7 g
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 38 %