Æggekage bagt i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

1 timer

Æggekage i ovn: Denne æggekage med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Smager dejligt med bagte tomater og en skive ristet rugbrød. Uhm!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 store tomater (ca. 500 g)
  • ¼ tsk groft salt

Æggekage

  • 1 tsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl letmælk
  • 6 æg
  • 600 g kogte kartofler i tern
  • 150 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%

Pynt

  • frisk, klippet purløg

Tilbehør

  • 300 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage

Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: