Æggekage bagt i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

1 timer

Æggekage i ovn: Denne æggekage med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Smager dejligt med bagte tomater og en skive ristet rugbrød. Uhm!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 store tomater (ca. 500 g)
  • ¼ tsk groft salt

Æggekage

  • 1 tsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl letmælk
  • 6 æg
  • 600 g kogte kartofler i tern
  • 150 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%

Pynt

  • frisk, klippet purløg

Tilbehør

  • 300 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage

Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: