Ananasdessert med lakridsflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Frisk syrlig-sød dessert med bagt ananas, citronsorbet og lakridsflødeskum. En dejlig kombination, der skal prøves!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 kg friske modne ananas (1-2 stk.)
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena

Lakridsflødeskum

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

  • 1 liter lime- eller citronsorbet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Flæk ananassen og skær den i ca. 3 mm tynde skiver. Del ananasskiverne i 6 lige store portioner. Bland sukker og majsstivelse.

Beklæd en bradepande (ca. 4 x 20 x 26 cm) med bagepapir. Dæk bunden med 1 portion ananasskiver og drys med 1 spsk sukkerblanding. Fortsæt i nævnte rækkefølge og bag desserten midt i ovnen. Ananasdesserten skal være i pres mens den køler af. Læg et stykke bagepapir og dernæst et stykke pap over desserten. Stil derpå konservesdåser eller 2 sandkageforme fyldt med vand. Stil desserten i køleskabet mindst 5 timer eller til næste dag.

Lakridsflødeskum

Kom den engelske lakrids i en frysepose. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle (ca. 1¾ tsk knust lakrids). Pisk fløden til et let skum og vend flormelis og lakrids i. Smag til.

Ved serveringen

Fjern dåser, pap og bagepapir. Læg et spækbrædt over bradepanden og vend rundt. Fjern bagepapiret fra ananasdesserten. Skær kanterne lige og del desserten i 10 stykker. Fordel dem på tallerkener sammen med limesorbet og lidt lakridsflødeskum. Server resten i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød hidvin på riesling-druen, fx en "auslese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til lakrids

Andre gode forslag