Ande-sellerisalat med syrnet fløde
60+ min

Ande-sellerisalat med syrnet fløde

Lækker salat med kødet fra stegte andelår, 2 slags selleri og pærer. Alt sammen vendt i en cremet dressing med sherryeddike.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ande-sellerisalat med syrnet fløde

Lækker salat med kødet fra stegte andelår, 2 slags selleri og pærer. Alt sammen vendt i en cremet dressing med sherryeddike.

Antal portioner
  • 4 andelår (ca. 1200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 15 g smør
  • 2 spsk vand
  • 1 knoldselleri
  • ¾ liter kogende vand
  • 2 uskrællede pærer i både, fx conference (ca. 250 g)
  • 2 spsk sherryeddike
  • 4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl strimlede blade af bladselleri

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Tag skindet af andelårene og læg lårene i et fad. Drys med salt på begge sider og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Tør kødet med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun andelårene ca. 1 min. på hver side, tilsæt vand og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. ½ time. Pil det stegte andekød af benene og riv kødet fra hinanden med 2 gafler.

Bland fløde, eddike, salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag den syrnede fløde til.

Skræl sellerien og skær den i små tern (ca. 300 g). Hæld kogende vand over selleriternene og lad dem stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra.

Vend pærerne i eddike og anret dem med de 2 slags selleri, det strimlede andekød, salt og peber. Pynt med bladselleriblade og hæld lidt syrnet fløde over salaten. Server med resten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
Print