Andebryst med savojkål
30 min

Andebryst med savojkål

And, kål og blommer....3 råvarer der klæder hinanden virkelig godt. Rundet af med den salte, hvide ost går det hele op i en højere enhed.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med savojkål

And, kål og blommer....3 råvarer der klæder hinanden virkelig godt. Rundet af med den salte, hvide ost går det hele op i en højere enhed.

Antal portioner
  • 1 andebryst - uden skind (ca. 300 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g blommer i halve eller kvarte
  • 4 spsk vand
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 savojkål (ca. 1 kg)

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Skær andebrystet i tern på ca. 2 x 2 cm. Lad halvdelen af fedtstoffet blive varmt i en pande. Steg andekødet ca. 2 min. - vend rundt så ternene bliver gyldne på alle sider. Tag kødet op, drys med salt og peber og lad det hvile tildækket.

Lad resten af fedtstoffet blive varmt i panden. Steg blommerne i ca. 1 min. Tilsæt vand, sukker, salt og peber og kog blommerne 1-2 min. (afhængig af hvor modne de er) ved svag varme og under omrøring.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra savojkålen. Skær kålen i tykke strimler og fjern evt. de groveste ribber. Skyl kålen og kom den i det kogende vand. Bring atter vandet i kog og hæld derefter kålen i et dørslag og lad den dryppe af.

Ved serveringen

Læg savojkål, andekød med sky, blommer med væde og osten lagvis i et fad. Server straks.

Tip

I stedet for savojkål kan man bruge ca. 600 g renset spidskål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %
Print