Andebryst med savojkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

And, kål og blommer....3 råvarer der klæder hinanden virkelig godt. Rundet af med den salte, hvide ost går det hele op i en højere enhed.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 andebryst - uden skind (ca. 300 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g blommer i halve eller kvarte
  • 4 spsk vand
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 savojkål (ca. 1 kg)
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok i stave

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær andebrystet i tern på ca. 2 x 2 cm. Lad halvdelen af fedtstoffet blive varmt i en pande. Steg andekødet ca. 2 min. - vend rundt så ternene bliver gyldne på alle sider. Tag kødet op, drys med salt og peber og lad det hvile tildækket.

Lad resten af fedtstoffet blive varmt i panden. Steg blommerne i ca. 1 min. Tilsæt vand, sukker, salt og peber og kog blommerne 1-2 min. (afhængig af hvor modne de er) ved svag varme og under omrøring.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra savojkålen. Skær kålen i tykke strimler og fjern evt. de groveste ribber. Skyl kålen og kom den i det kogende vand. Bring atter vandet i kog og hæld derefter kålen i et dørslag og lad den dryppe af.

Læg savojkål, andekød med sky, blommer med væde og osten lagvis i et fad. Server straks.

Tip

I stedet for savojkål kan man bruge ca. 600 g renset spidskål.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag