Andelevermousse
60+ min

Andelevermousse

Klassisk andelevermousse med et strejf af portvin. Husk, at andeleveren skal marinere et par dage i portvin.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andelevermousse

Klassisk andelevermousse med et strejf af portvin. Husk, at andeleveren skal marinere et par dage i portvin.

Antal portioner

Marinering, 2 dage før

  • 500 g frossen optøet andelevere eller kyllingelever
  • 4 spsk mørk portvin, fx ruby
  • ¼ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 tsk tørret timian
  • 4 finthakkede skalotteløg

Tilbehør

  • 225 g salat af hovedsalat, bredbladet persille og tørrede tranebær
  • 150 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Marinering, 2 dage før

Rens andeleverne for hinder og årer. Tør leverne og kom dem i en plastikpose egnet til madvarer. Hæld portvin, sukker, salt og peber ved. Luk posen tæt og lad leverne marinere i ca. 1 døgn.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tag leverne op af marinaden - gem marinaden. Brun leverstykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt timian og steg videre ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Tag leverne op og svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt marinaden og kog i ca. 1 min.

Kom 1/3 af leverne i et blenderglas. Tilsæt løg med marinade, smør, fløde, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom blandingen i en skål og vend tranebær og resten af de stegte levere i. Smag til. Beklæd en firkantet form med plastfolie (ca. ½ liter). Hæld andelevermoussen i formen. Bank formen let mod bordet og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener. Løft moussen op af formen. Fjern plastfolien og skær moussen i 12 skiver. Del evt. skiverne i halve og anret dem på salaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 2 %
Print