Ansjosmousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækker forret, der kan tilberedes dagen før

Ingredienser

Antal portioner

Dildsauce

Tilbehør

  • 8 fintstrimlede salatblade
  • 1 limefrugt i både
  • 1 tomat i både
  • 100 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad ansjoserne dryppe af. Fjern skindet og skær dem i små stykker. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland ansjoser med æg, fraiche, sennep, purløg og dild. Træk husblassen op af udblødningsvandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af ansjosblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af ansjosblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv, vend den i og smag til. Pensl en form (ca. 1 liter) med olie og hæld ansjosmoussen i. Stil formen tildækket i køleskabet 12-24 timer.

Dildsauce

Vend forsigtigt fraiche sammen med med dild, salt og peber. Stil dildsaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Anret salaten på portionstallerkener sammen med ansjosmousse, limebåde og tomatbåde. Server dildsauce og flute til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: