Arme riddere med æble og kanel
15 min

Arme riddere med æble og kanel

Med sit sprøde indre bliver ridderne weekendens favorit.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Arme riddere med æble og kanel

Med sit sprøde indre bliver ridderne weekendens favorit.

Antal portioner
  • 1 æble, fx aroma
  • ½ spsk stødt kanel
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 4 skiver toastbrød
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Del æblet, fjern kernerne og skær æblet i tynde skiver. Bland dem med kanel og 1 spsk af sukkeret. Pisk mælk, æg og kardemomme sammen. Læg brødskiverne sammen 2 og 2 om de krydrede æbler. Lad smørret blive gyldent i en pande. Vend de arme riddere i æggeblandingen og drys dem med resten af sukkeret. Steg dem ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side. Lad de arme riddere køle let af, skær dem i trekanter og server dem.

Tip

Hvis du har en toastmaskine kan du prøve at lave dem heri.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %
Print