Kød og fisk pr. person
I opskrifterne til hverdagsmad beregner vi 100 - 150 g kød eller fisk.
Mængden af tilbehør pr. person
250 g kartofler
80 g rå ris (ca. 1 dl)
75 g tørret pasta
125 g frisk pasta
150 g grønsager
130 g blandet salat (fx icebergsalat, tomat og agurk)
75 g grøn salat (fx icebergsalat og hovedsalat)
60 g groft brød til middag/frokost
50 g flute til middag/frokost
25 g groft brød til forret
25 g flute til forret.
ca. 1 dl sauce
ca. 25 g ost som drys, fx PastaOst
ca. 100 g ost som hovedret, fx ret med hytteost
Tips
Hvis pasta ikke er tænkt som tilbehør men som en selvstændig middagsret, regner vi med 100 g tørret pasta, og 150 g frisk pasta pr. person.
Fuldkornspasta er sundere end alm. hvid pasta. Hvis du bruger fuldkornspasta, kan du opleve, at I ikke kan spise helt den samme mængde fordi fuldkorn mætter mere.