Det er altid en god idé at informere sine gæster tidligt, at der er natmad, og - om muligt - også tidspunktet for serveringen.
Du skal beregne 250-300 g mad pr. person
Ingen kender sine gæster bedre en værten, så tag derfor højde for, de inviterede er småtspisende eller godtspisende!
Der er forskel på, om du serverer natmad efter en konfirmation, bryllup eller en rund fødselsdag ... og om det er tidlig middag/frokost eller en aftenfest.
Mængden af mad afhænger meget af, hvor aktive folk er efter det egentlige måltid. Er der fx afsat tid til masser af underholdning og dans, så er gæsterne nok lidt mere sultne, end hvis de har siddet hele dagen til en konfirmation, hvor tiden har været brugt til at småsludre og slentre en tur.
Vi foreslår følgende mængder pr. person:
Suppe |
1½ dl suppe, 50-100 g fyld og 25-50 g flute.
|
||
Æggekage
|
2 æg, 2 skiver bacon, 1 skive rugbrød, 1 lille tomat og lidt purløg.
|
||
Biksemad |
50 g kød, 150 g kartofler, 1 æg, løg og rødbeder. Evt. ½ skive rugbrød.
|
||
Skibberlabskovs | 50 g kød, 150 g kartofler, rugbrød, løg og rødbeder. Kartofler med oksekød |
||
Kartoffelsalat og frikadeller |
Frikadeller af ca. 150 g fars (lav dem store eller små) og ca. 125 g kartoffelsalat.
|
||
Pålægsbord |
1 skive rugbrød (ca. 60 g) og 1 bolle (ca. 60 g). Hertil 50-75 g pålæg, fx skinke, leverpostej, bacon, champignon, ost, spegepølse, rullepølse m.m. Suppler med fx italiensk
|
||
Sandwich |
1-1½ sandwich - udskåret i kvarte.
|
||
Pølsehorn |
3-4 små horn (af 2 pølser). Ketchup, remoulade, sennep og ristede løg.
|
||
Hotdogs |
Ca. 2 stk. Pølser, brød, ketchup, remoulade, sennep, ristede og rå løg og agurkesalat.
|