Artiskoksauté med seared tun

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Tunbøffer smager dejligt. Især når de er stegt på den helt rigtige måde, så de stadig er saftige og lækre.

Ingredienser

Antal portioner

Artiskoksauté

  • 10 g smør
  • 480 g artiskokhjerter i kvarte (ca. 2 dåser)
  • 3 røde peberfrugter i strimler (ca. 325 g)
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • 4 skiver frisk eller optøet, frossen tun (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 350 g ristet durumbrød i skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Artiskoksauté

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits artiskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt peberfrugt, sukker, salt og peber og svits i yderligere ca. 2 min. Vend basilikum i og smag til.

Varm grillpanden op ved kraftig varme - til den ryger. Steg tunbøfferne ca. 2 min. på hver side og krydr med salt og peber. Tunstykkerne skal være stegt på ydersiden, men stadig rå i midten - det vil sige seared.

Ved serveringen

Anret artiskoksautéen på de ristede stykker brød, pynt med basilikumblade og server tunbøfferne til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 44 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 13 %

Print

Kilde: