Asparges med citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tilbehør til stort set alt fisk!

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g rensede grønne asparges
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g stegt fisk, fx multefileter eller torskefilet
  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring sauce, citronsaft og -skal, salt og peber i kog i en gryde. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld det kogende vand over og lad aspargesene trække i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra aspargesene og læg dem i et varmt fad. Hæld lidt af citronsaucen over og drys med salt og peber. Server straks.

Tip

Asparges med citronsauce kan også serveres med fisken som forret til 8 personer - giv i stedet flutes til.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges