Asparges med citronsauce

Bedømmelse

(1 vurderinger)

1 timer

Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tilbehør til stort set alt fisk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g rensede grønne asparges
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g stegt fisk, fx multefileter eller torskefilet
  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring sauce, citronsaft og -skal, salt og peber i kog i en gryde. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld det kogende vand over og lad aspargesene trække i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra aspargesene og læg dem i et varmt fad. Hæld lidt af citronsaucen over og drys med salt og peber. Server straks.

Tip

Asparges med citronsauce kan også serveres med fisken som forret til 8 personer - giv i stedet flutes til.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 17 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges