Asparges med citronsauce
1 timer

Asparges med citronsauce

Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tibehør til stort set alt fisk!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asparges med citronsauce

Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tibehør til stort set alt fisk!

Antal portioner
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g rensede grønne asparges
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • groft salt fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g stegt fisk, fx multefileter eller torskefilet
  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Bring sauce, citronsaft og -skal, salt og peber i kog i en gryde. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld det kogende vand over og lad aspargesene trække i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra aspargesene og læg dem i et varmt fad. Hæld lidt af citronsaucen over og drys med salt og peber. Server straks.

Tip

Asparges med citronsauce kan også serveres med fisken som forret til 8 personer - giv i stedet flutes til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 17 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges