Asparges med citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tilbehør til stort set alt fisk!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g rensede grønne asparges
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g stegt fisk, fx multefileter eller torskefilet
  • 1 kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring sauce, citronsaft og -skal, salt og peber i kog i en gryde. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld det kogende vand over og lad aspargesene trække i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra aspargesene og læg dem i et varmt fad. Hæld lidt af citronsaucen over og drys med salt og peber. Server straks.

Tip

Asparges med citronsauce kan også serveres med fisken som forret til 8 personer - giv i stedet flutes til.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges

Andre gode forslag