Asparges med citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tilbehør til stort set alt fisk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g rensede grønne asparges
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g stegt fisk, fx multefileter eller torskefilet
  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring sauce, citronsaft og -skal, salt og peber i kog i en gryde. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld det kogende vand over og lad aspargesene trække i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra aspargesene og læg dem i et varmt fad. Hæld lidt af citronsaucen over og drys med salt og peber. Server straks.

Tip

Asparges med citronsauce kan også serveres med fisken som forret til 8 personer - giv i stedet flutes til.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 17 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges