Aspargespie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Tærter kan laves i mange afskygninger. Men hvor tit har du lavet en med asparges?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

Fyld

  • ½ kg friske hvide asparges
  • 2 dl vand
  • 300 g kyllingeinderfileter i 2 cm stykker
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 520 g blandet salat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt osten og ælt dejen let sammen med mælk. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Fyld

Skræl aspargesene fra hoved mod rod og skær det nederste hårde stykke af. Skær de skrællede asparges i ca. 2 cm lange stykker. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt asparges, kyllingekød og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 1 min.

Rør mel og halvdelen af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og kom jævningen i aspargesblandingen under omrøring. Kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt peber og smag til. Hæld stuvningen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter).

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 27 cm i diameter). Læg dejen over fyldet som låg og tryk dejkanten godt til formen. Skær overskydende dej fra og anvend den som pynt på låget. Bag aspargespien midt i ovnen.

Tip

I stedet for friske asparges kan man anvende 2 glas asparges (a ca. 330 g).Lad aspargesene dryppe af i en sigte og tilsættes kun 1 tsk groft salt til fyldet.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Frysetip

Dejlåget kan fryses og tøs op på køkkenbordet i 2-3 timer.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag