Aspargessuppe med skorzonerrødder - Opskrifter - Arla

Aspargessuppe med skorzonerrødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Fattigmands asparges har man kaldt skorzonerrødder. Smagen af asparges er god nok, men ellers er der ikke meget fattig mand over disse delikate rødder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 660 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 10 skorzonerrødder
  • 5 bananskalotteløg i tykke skiver
  • 2 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g wokstrimler af okseklump - ca. 3 cm lange
  • 1 dl hakket brøndkarse

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Skræl skorzonerrødderne, skær dem i ca. 1 cm stykker og kom dem straks i suppen - så bliver de ikke misfarvede. Tilsæt løg, vand, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under stadig omrøring i ca. 1 min.

Lad imens halvdelen af fedtstoffet blive varmt i en pande. Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag kødet op af panden og varm den anden halvdel af fedtsoffet og steg resten af kødet. Kom alt kødet i aspargessuppen og varm den hurtigt igennem. Tilsæt brøndkarse og smag til.

Ved serveringen

Kom suppen i en varm skål. Pynt med en buket brøndkarse og server det ristede brød til.

Tip

I stedet for de aflange chalotteløg kan man bruge rødløg eller runde chalotteløg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: