Auberginer med okseruller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Skal du lave aftensmad med børnene i aften? Så er denne ret perfekt - lad børnene forme okserullerne og lad festen fortsætte på spisebordet.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Okseruller

Auberginer

  • 2 auberginer (ca. 600 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 6 skalotteløg i både
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 5 tomater i tynde både
  • 1 spsk hakkede friske merianblade
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • 25 g smør til stegning af okseruller

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Okseruller

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, hvidløg, persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Auberginer

Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. ½ time. Skyl auberginerne og tør dem godt. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits løg, hvidløg og tomater, ca. 1 min. Tilsæt merian og salt. Smag til. Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Okseruller fortsat

Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2½ x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: