Bagt ost og frugt
45 min

Bagt ost og frugt

De bagte frugter frembringer en behagelig sødme, som er skøn til den cremede ost og de sprøde nødder. Mmm!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt ost og frugt

De bagte frugter frembringer en behagelig sødme, som er skøn til den cremede ost og de sprøde nødder. Mmm!

Antal portioner
  • 8 skiver italienske flutes

Bagt frugt

  • 2 modne sharonfrugter i både
  • 3 clementiner eller mandariner i både
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • 150 g Høng® Råhvid 39%
  • 25 g grofthakkede mandler (ca. ½ dl)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk akaciehonning

Fremgangsmåde:

Rist flutesskiverne på en brødrister til de er sprøde - vend dem af og til.

Bagt frugt

Vend frugter, limesaft og honning sammen i en lille bradepande. Bag frugterne midt i ovnen - vend rundt af og til. Tag frugterne ud og hold dem varme.

Skær osten i 16 skiver og fordel dem på flutesskiverne. Drys med mandler og dryp med limesaft og honning. Stil de små brød på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Anret de små brød med bagt ost og frugt på tallerkener.

Tips

Flutesskiverne kan også ristes i ovnen ved 250°, 1-2 min. på hver side. I stedet for sharonfrugter kan du bruge friske dadler i kvarte.

Bagetid for frugt

Ca. 5 min. ved 250°.

Bagetid for ost

Ca. 2 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Sød, hvid vin på muscat-druen, fx. en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til ost