Bagt tomatsalat med pestokylling

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

En sund og simpel ret, med bagt tomatsalat og pestokylling

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før: Langtidsbagte tomater

  • 6 store modne tomater i halve (ca. 750 g)
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 2½ spsk hakket frisk frisk timian
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kylling med pesto

  • 8 udbende kyllingeoverlår
  • 1 spsk basilikumpesto
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Langtidsbagte tomater

Fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr tomaterne med hvidløg, timian, sukker, salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Kylling med pesto

Smør kyllingelårene med pesto og rul dem sammen, med skindsiden yderst. Luk dem med en tandstik. Krydr med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret de bagte tomater med kylling, ost og kørvelkviste. Server brød til.

Bagetid for tomater

4-5 timer ved 75°.

Stegetid for kyllingelår

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde: