Bagte æbler med blue og marengslåg

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Spændende dessert med fyld af marcipan, mandler, blåskimmelost og basilikum og låg af marengs.

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g Castello® Blue økologisk Blue økologisk
  • 75 g groftrevet ren, rå marcipan
  • 75 g hakkede, smuttede mandler
  • 4 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2 uskrællede store æbler, fx gråsten eller jonagold
  • 1 æggehvide
  • 4 spsk lyst rørsukker

Pynt

  • mandelsplitter og friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær osten i mindre stykker og rør dem godt sammen med marcipan, mandler og basilikum. Halver æblerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær en lille skive af æblernes "runde kind", så de står bedre. Stil de halve æbler på en plade med bagepapir og smør fyldet på æblernes skæreflade.

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og pisk i 1-2 min. til en sej marengs. Fordel marengsen ovenpå ostefyldet og bag æblerne midt i ovnen. Server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen gewürtztraminer fx. fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost