Bagte æbler med kanel og ingefær

Bedømmelse

(25 vurderinger)

30 min

Lav denne skønne dessert af nogle af de fantastiske danske æbler i det kølige halvår. Den vil varme både krop og sjæl!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 mellemstore danske æbler

Fyld

  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk fintrevet frisk ingefær
  • 75 g hakkede mandler eller hasselnøddekerner
  • 1 spsk kokosmel
  • lidt æbler eller pæretern
  • 25 g smør

Kokoscreme

Ristet marcipan

  • 75 g ren, rå marcipan

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Udhul æblerne. Rids evt. lidt i skrællen, så æblet ikke "sprænges" under bagningen.

Fyld

Bland fyldet (bortset fra smørret) og kom det i hullet på æblerne. Læg en lille klat smør på hvert æble og bag dem midt i ovnen.

Kokoscreme

Bland skyr, kokosmel og de øvrige ingredienser sammen og smag til.

Ristet marcipan

Høvl marcipanen på den grove side af rivejernet og læg den på et stykke bagepapir i et jævnt lag. Bag marcipanspånerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af.

Bagetid for æbler

20-25 min. ved 150°.

Bagetid for marcipan

Ca. 5 min. ved 150°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til æbler