Bagte æbler med kanel og ingefær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

30 min

Lav denne skønne dessert af nogle af de fantastiske danske æbler i det kølige halvår. Den vil varme både krop og sjæl!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 mellemstore danske æbler

Fyld

  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk fintrevet frisk ingefær
  • 75 g hakkede mandler eller hasselnøddekerner
  • 1 spsk kokosmel
  • lidt æble eller pæretern
  • 25 g smør

Kokoscreme

Ristet marcipan

  • 75 g ren, rå marcipan

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Udhul æblerne. Rids evt. lidt i skrællen, så æblet ikke "sprænges" under bagningen.

Fyld

Bland fyldet (bortset fra smørret) og kom det i hullet på æblerne. Læg en lille klat smør på hvert æble og bag dem midt i ovnen.

Kokoscreme

Bland kvark, kokosmel og de øvrige ingredienser sammen og smag til.

Ristet marcipan

Høvl marcipanen på den grove side af rivejernet og læg den på et stykke bagepapir i et jævnt lag. Bag marcipanspånerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af.

Bagetid for æbler

20-25 min. ved 150° - traditionel ovn.

Bagetid for marcipan

Ca. 5 min. ved 150° - traditionel ovn.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til æbler