Bagte frugter og bær med ølsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Rigtig efterårs dessert med blommer, blåbær, æbler og en skøn sirup af frugtsaft og brown ale.

Ingredienser

Antal portioner

Bagte frugter og bær

  • 2 røde æbler, fx elstar eller gråsten
  • 4 blommer, fx victoria
  • 100 g stenfrie blå vindruer
  • 100 g brombær
  • 1 mørk luksusøl, fx brown ale (ca. 33 cl)
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte frugter og bær

Skyl frugterne. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær blommerne i kvarte og fjern stenene. Kom æble, blommer, vindruer og brombær i en lille bradepanden (ca. 18 x 25 cm). Hæld øl og sukker over og bag frugterne midt i ovnen.

Hæld øl og saften fra de bagte frugter i en lille tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til der ca. 1½ dl ølsirup tilbage - hold frugterne lune imens.

Ved serveringen

Vend cremefraiche og vaniljesukker sammen. Fordel de lune frugter og bær i portionsskåle sammen med ølsiruppen. Drys med chokolade og server straks med kold cremefraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 34 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: