Bagte frugter og bær med ølsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Rigtig efterårs dessert med blommer, blåbær, æbler og en skøn sirup af frugtsaft og brown ale.

Ingredienser

Antal portioner

Bagte frugter og bær

  • 2 røde æbler, fx elstar eller gråsten
  • 4 blommer, fx victoria
  • 100 g stenfrie blå vindruer
  • 100 g brombær
  • 1 mørk luksusøl, fx brown ale (ca. 33 cl)
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte frugter og bær

Skyl frugterne. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær blommerne i kvarte og fjern stenene. Kom æble, blommer, vindruer og brombær i en lille bradepanden (ca. 18 x 25 cm). Hæld øl og sukker over og bag frugterne midt i ovnen.

Hæld øl og saften fra de bagte frugter i en lille tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til der ca. 1½ dl ølsirup tilbage - hold frugterne lune imens.

Ved serveringen

Vend cremefraiche og vaniljesukker sammen. Fordel de lune frugter og bær i portionsskåle sammen med ølsiruppen. Drys med chokolade og server straks med kold cremefraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: