Bagte pærer og lakridssoftice

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Pærer og lakrids ikke nogen dårlig idé!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 engelsk lakrids - 4-6 cm af en stang

Bagte pærer

  • 4 faste modne pærer
  • 4 spsk ahornsirup

Lakridssoftice

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom den engelske lakrids i en frysepose. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle (ca. 2 tsk knust lakrids).

Bagte pærer

Skræl pærerne - men bibehold stilken. Fjern kernehuset fra blomstenden ved at hule ud med en kniv. Klip 4 stykker alufolie - ca. 40 cm lange. Stil en pære på et stykke alufolie. Klem folien lidt op om pæren, hæld 1 spsk ahornsirup over og drys med ¼ tsk lakrids. Luk folien helt op om pæren og gentag med de andre. Stil de indpakkede pærer i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.

Lakridssoftice

Rør imens yoghurt, ahornsirup og 1 tsk knust lakrids sammen i en stor skål. Tag vaniljeisen ud af fryseren og skær den i mindre stykker. Kom dem i fraicheblandingen og pisk isen til softice. Tilsæt basilikum og smag til. Stil evt. isen i fryseren igen og pisk den op lige inden serveringen.

Ved serveringen

Løft pærerne op af folien og stil dem på tallerkerner sammen med lidt lakridssoftice. Hæld lakridssiruppen fra pærerne i en skål. Server den sammen med resten af softicen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen gewürtztraminer fx. fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til lakrids