Bagte pærer og lakridssoftice
1 timer

Bagte pærer og lakridssoftice

Pærer og lakrids ikke nogen dårlig idé!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte pærer og lakridssoftice

Pærer og lakrids ikke nogen dårlig idé!

Antal portioner
  • 1 engelsk lakrids - 4-6 cm af en stang

Bagte pærer

  • 4 faste modne pærer
  • 4 spsk ahornsirup

Lakridssoftice

Fremgangsmåde:

Kom den engelske lakrids i en plastikpose egnet til madvarer. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle (ca. 2 tsk knust lakrids).

Bagte pærer

Skræl pærerne - men bibehold stilken. Fjern kernehuset fra blomstenden ved at hule ud med en kniv. Klip 4 stykker alufolie - ca. 40 cm lange. Stil en pære på et stykke alufolie. Klem folien lidt op om pæren, hæld 1 spsk ahornsirup over og drys med ¼ tsk lakrids. Luk folien helt op om pæren og gentag med de andre. Stil de indpakkede pærer i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.

Lakridssoftice

Rør imens yoghurt, ahornsirup og 1 tsk knust lakrids sammen i en stor skål. Tag vaniljeisen ud af fryseren og skær den i mindre stykker. Kom dem i fraicheblandingen og pisk isen til softice. Tilsæt basilikum og smag til. Stil evt. isen i fryseren igen og pisk den op lige inden serveringen.

Ved serveringen

Løft pærerne op af folien og stil dem på tallerkerner sammen med lidt lakridssoftice. Hæld lakridssiruppen fra pærerne i en skål. Server den sammen med resten af softicen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen gewürtztraminer fx. fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til lakrids