Bagte pigeonæbler med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

En anderledes dejlig og julet ostedessert med de smukke pigeonæbler. En lækkerbisken med skimmelost, nødder og pomeransskal.

Ingredienser

Antal portioner

Pomeransfyld

  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ spsk akaciehonning
  • 25 g blødt smør
  • 2 tsk hakket kandiserede pomeransskaller
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 6 pigeonæbler

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pomeransfyld

Bland hasselnødder, honning, smør, pomerans og peber sammen i en skål.

Vask og tør æblerne. Skær et lille låg (ca. 1 cm fra stilken) af hvert æble - lad stilken sidde på. Skær forsigtigt blomsten af æblet. Fjern kernehuset og lidt til, fx med et parisiennejern. Forsøg at undgå at der går hul i bunden - ellers læg et lille stykke æble ned i hullet. Skær 4 rids i skallen på hvert æble med en lille, spids kniv så skindet ikke revner under bagningen.

Fordel ca. 1 spsk fyld i hvert æble og sæt låget på. Stil æblerne i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen. Tag æblerne ud efter ca. 7 min. Skær osten i 12 stykker og fordel 6 af dem under lågene på æblerne. Bag dem færdig de sidste 3 min. Sæt de varme æbler på tallerkener sammen med resten af osten - og brød. Server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: