Bagte pigeonæbler med ost
45 min

Bagte pigeonæbler med ost

En anderledes dejlig og julet ostedessert med de smukke pigeonæbler. En lækkerbisken med skimmelost, nødder og pomeransskal.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte pigeonæbler med ost

En anderledes dejlig og julet ostedessert med de smukke pigeonæbler. En lækkerbisken med skimmelost, nødder og pomeransskal.

Antal portioner

Pomeransfyld

  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ spsk akaciehonning
  • 25 g blødt smør
  • 2 tsk hakket kandiseret pomeransskal
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 6 pigeonæbler

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Fremgangsmåde:

Pomeransfyld

Bland hasselnødder, honning, smør, pomerans og peber sammen i en skål.

Vask og tør æblerne. Skær et lille låg (ca. 1 cm fra stilken) af hvert æble - lad stilken sidde på. Skær forsigtigt blomsten af æblet. Fjern kernehuset og lidt til, fx med et parisiennejern. Forsøg at undgå at der går hul i bunden - ellers læg et lille stykke æble ned i hullet. Skær 4 rids i skallen på hvert æble med en lille, spids kniv så skindet ikke revner under bagningen.

Fordel ca. 1 spsk fyld i hvert æble og sæt låget på. Stil æblerne i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen. Tag æblerne ud efter ca. 7 min. Skær osten i 12 stykker og fordel 6 af dem under lågene på æblerne. Bag dem færdig de sidste 3 min. Sæt de varme æbler på tallerkener sammen med resten af osten - og brød. Server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %
Print