Bagte rabarber med hvid chokolade og kanelflødeskum
45 min

Bagte rabarber med hvid chokolade og kanelflødeskum

Syrlige rabarber og sød chokolade som nærmest smelter i munden - mums!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rabarber med hvid chokolade og kanelflødeskum

Syrlige rabarber og sød chokolade som nærmest smelter i munden - mums!

Antal portioner
  • ½ dl pinjekerner
  • ½ kg tynde rabarber i ca. 10 cm lange stykker
  • ¾ dl sukker
  • 100 g groftrevet hvid chokolade

Kanelflødeskum

Fremgangsmåde:

Rist pinjekernerne i en tør pande først ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Derefter i ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld dem i en skål.

Fordel rabarberne i et fladt ovnfast fad med lille kant. Drys sukkeret over og dæk med alufolie. Bag rabarberne midt i ovnen, tag dem ud og fjern alufolien. Skru op for temperaturen. Fordel den revne chokolade og de ristede pinjekerner på rabarberne og bag øverst i ovnen - til chokoladen er næsten smeltet.

Kanelflødeskum

Kom fløde, flormelis og kanel i en skål og pisk det til et let flødeskum. Server det kolde kanelflødeskum til de bagte rabarber.

Tip

Del evt. rabarberne hvis de er tykkere end en tommeltot - eller bag dem lidt længere.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Bagetid

Ca. 2 min. ved 275°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Harslevelü, Furmint, Muscat Tokaji, Ungarn

Sød vin med god syre, fx. en tokaji fra Ungarn (3-4 puttonius) Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rabarber