Bagte rabarber med hvid chokolade og kanelflødeskum - Opskrifter - Arla

Bagte rabarber med hvid chokolade og kanelflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

45 min

Syrlige rabarber og sød chokolade som nærmest smelter i munden - mums!

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl pinjekerner
  • ½ kg tynde rabarber i ca. 10 cm lange stykker
  • ¾ dl sukker
  • 100 g groftrevet hvid chokolade

Kanelflødeskum

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist pinjekernerne i en tør pande først ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Derefter i ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld dem i en skål.

Fordel rabarberne i et fladt ovnfast fad med lille kant. Drys sukkeret over og dæk med alufolie. Bag rabarberne midt i ovnen, tag dem ud og fjern alufolien. Skru op for temperaturen. Fordel den revne chokolade og de ristede pinjekerner på rabarberne og bag øverst i ovnen - til chokoladen er næsten smeltet.

Kanelflødeskum

Kom fløde, flormelis og kanel i en skål og pisk det til et let flødeskum. Server det kolde kanelflødeskum til de bagte rabarber.

Tip

Del evt. rabarberne hvis de er tykkere end en tommeltot - eller bag dem lidt længere.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Bagetid

Ca. 2 min. ved 275°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Harslevelü, Furmint, Muscat Tokaji, Ungarn

Sød vin med god syre, fx. en tokaji fra Ungarn (3-4 puttonius) Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rabarber