

Banditbrød
60+ min
Sjove brød i alverdens former og afskygninger - det er dig, der bestemmer. Børnene vil elske dem!
Ingredienser
8 brød pr. portion
Antal portioner
- 4 dl mælk
- ½ dl rapsolie
-
1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 50 g gær
- 2 tsk groft salt
- 2 tsk sukker
- 100 g havregryn (ca. 2½ dl)
- 700 g hvedemel
Pensling
- sammenpisket æg
Pynt
- havregryn
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en skål og tilsæt fedtstof og kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til forskellige figurer - fletninger, knuder, snegle eller boller. Fordel figurerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl de små brød med æg og pynt med havregryn. Bag banditbrødene midt i ovnen.
Tip
Du kan også pynte banditbrødene med sesamfrø eller birkes.
Bagetid
Ca. 25 min. ved 200°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 15270 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 42,2 g
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 72 %
- Fedt: 15 %