Basilikumsauce til pasta og rødfisk
45 min

Basilikumsauce til pasta og rødfisk

Denne ret er fyld med spændende smagsindtryk og en god måde at få dækket det ugentlige fiskebehov på.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Basilikumsauce til pasta og rødfisk

Denne ret er fyld med spændende smagsindtryk og en god måde at få dækket det ugentlige fiskebehov på.

Antal portioner
  • 25 g spegeskinke i tynde skiver, fx parmaskinke

Stegt rødfisk

  • 2 rødfiskefileter med skind (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 4 stilke bladselleri i 2 cm skrå skiver (ca. 150 g)
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 250 g frisk grøn pasta, fx fettuccine
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Basilikumsauce

Fremgangsmåde:

Læg spegeskinken i en tør, kold pande. Steg skinken ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 6 min. Lad skinken dryppe af på fedtsugende papir. Bræk skinken i mindre stykker

Stegt rødfisk

Skrab fiskeskindet grundigt så skællene forsvinder - så kan skindet spises. Fjern eventuelle fiskeben, skyl og tør fileterne. Skær dem i ca. 6 cm brede stykker og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Læg fiskestykkerne i panden med skindsiden nedad. Pres fiskestykkerne flade med fx en paletkniv. Steg fisken ved jævn varme i ca. 5 min.

Kom imens grøntsager og pasta i kogende vand tilsat salt. Kog ca. 2 min. til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og grøntsager dryppe af i en sigte.

Basilikumsauce

Bring samtidig pastasaucen i kog i en gryde. Tilsæt basilikum og skinke og smag til.

Anret pasta og grøntsager på varme tallerkener sammen med lidt af saucen og den sprøde rødfisk. Server resten af saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 23 %
Print