Basilikumsuppe med blomkål og ærter
30 min

Basilikumsuppe med blomkål og ærter

Dejlig suppe med smag af pesto og bid fra blomkålsbuketter og ærter. Suppen er både er nem og hurtig at lave.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Basilikumsuppe med blomkål og ærter

Dejlig suppe med smag af pesto og bid fra blomkålsbuketter og ærter. Suppen er både er nem og hurtig at lave.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 spsk hvedemel
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 120 g Buko® Naturel
  • 2 spsk basilikumpesto
  • 500 g blomkål i små buketter
  • 250 g fine ærter
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 240 g ciabattabrød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge ind ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Drys mel over de indkogte løg og bag blandingen godt sammen. Tilsæt 2 dl af bouillonen. Rør flødeosten med pesto til en ensartet blanding og rør den i løgblandingen og pisk til den er jævn. Pisk resten af bouillonen i lidt efter lidt. Bring suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 5 min. Kom blomkålsbuketterne i suppen og lad dem koge under låg i ca. 3 min. Tilsæt ærter og peber og kog uden låg i ca. ½ min. Smag til og server basilikumsuppen i en varm skål.

Tips

Kan fryses uden blomkål og ærter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 44 %
Print