Rodfrugter med kyllingeruller

Rodfrugter med kyllingeruller

45 min
Denne ret går vist lige ind hos både børn og voksne: Kylling, pommes frites og en mild ostesauce....lækkert og også ret sundt.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugter-med-kyllingeruller/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

Gratinering:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Rodfrugter
  • Kom de almindelige kartofler i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Fordel de kogte kartofler, de søde kartofler og pastinakkerne på en plade med bagepapir og drys med salt. Bag rodfrugterne midt i ovnen.
  • Tag bagepladen ud og kom rodfrugter med salt i et stort ovnfast fad. Hæld ostesaucen over rodfrugterne og gratiner dem midt i ovnen.
Kyllingeruller
  • Del skinkeskiverne på langs, så du har lige mange skinkestrimler og kyllingeinderfileter. Drys kyllingekødet med estragon og vikl en skinkestrimmel om hver inderfilet.
  • Lad olien blive varm i en pande. Brun kyllingerullerne ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt) og steg dem derefter ved jævn varm i ca. 3 min. - vend rullerne af og til.
  • Kom kyllingerullerne i et lille fad, drys med peber og server dem sammen med de gratinerede rodfrugter.
Energiindhold for hele retten:

9923 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,5 % 4,6 g
Kulhydrat: 48,7 % 8,1 g
Fedt: 23,8 % 1,8 g

Ingredienser

Rodfrugter
1 kg Skrubbede eller skrællede melede kartofler i tykke stave
1 liter Vand
2 Skrællede søde kartofler i store bidder (ca. 300 g)
4 Skrællede pastinakker i store bidder (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
4 dl Ostesauce
Kyllingeruller
75 g Lufttørret skinke i tynde skiver, fx parma
400 g Rensede kyllingeinderfileter
2 spsk Hakkede estragonblade
1 spsk Rapsolie
Pynt
Friskkværnet peber
Estragonblade