Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe - Opskrifter - Arla

Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Cremet sauce med masser af smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g spegeskinke i tynde skiver
  • 6 kyllingefileter
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 100 g shiitakesvampe - uden stok - i halve og kvarte
  • 225 g markchampignoner i hele og halve
  • 7 stilke bladselleri i skrå skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce

Tilbehør:

  • 1 kg aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Del spegeskinke i 6 stykker og fold hver portion om et stykke kyllingefilet. Luk evt. med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op og lad det hvile tildækket.

Lad imens smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og bladselleri i ca. 4 min. Vend eventuel sky fra kødet i svampeblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bearnaisesauce

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning. Smag saucen til. (Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad.)

Tips

Du kan også anvende Karoline"s BearnaiseSauce 5% der er lige til at varme op. Kyllingefilet kan erstattes af 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 550 g). Steg perlehønekødet i ca. 10 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Hvidvin fra fx. Cotes du Rhone eller Ventoux eller rødvin på pinot noir-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling