Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Cremet sauce med masser af smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g spegeskinke i tynde skiver
  • 6 kyllingefileter
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 100 g shiitakesvampe - uden stok - i halve og kvarte
  • 225 g markchampignoner i hele og halve
  • 7 stilke bladselleri i skrå skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce

Tilbehør:

  • 1 kg aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Del spegeskinke i 6 stykker og fold hver portion om et stykke kyllingefilet. Luk evt. med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op og lad det hvile tildækket.

Lad imens smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og bladselleri i ca. 4 min. Vend eventuel sky fra kødet i svampeblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bearnaisesauce

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning. Smag saucen til. (Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad.)

Tips

Du kan også anvende Karoline"s BearnaiseSauce 5% der er lige til at varme op. Kyllingefilet kan erstattes af 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 550 g). Steg perlehønekødet i ca. 10 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Hvidvin fra fx. Cotes du Rhone eller Ventoux eller rødvin på pinot noir-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling