Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Cremet sauce med masser af smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g spegeskinke i tynde skiver
  • 6 kyllingefileter
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 100 g shiitakesvampe - uden stok - i halve og kvarte
  • 225 g markchampignoner i hele og halve
  • 7 stilke bladselleri i skrå skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce

Tilbehør:

  • 1 kg aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Del spegeskinke i 6 stykker og fold hver portion om et stykke kyllingefilet. Luk evt. med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op og lad det hvile tildækket.

Lad imens smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og bladselleri i ca. 4 min. Vend eventuel sky fra kødet i svampeblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bearnaisesauce

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning. Smag saucen til. (Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad.)

Tips

Du kan også anvende Karoline"s BearnaiseSauce 5% der er lige til at varme op. Kyllingefilet kan erstattes af 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 550 g). Steg perlehønekødet i ca. 10 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Hvidvin fra fx. Cotes du Rhone eller Ventoux eller rødvin på pinot noir-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling