

Blåskimmelost og brombærkompot
60+ min
Festlig osteanretning med sødt strejf.
Ingredienser
Antal portioner
- 10 g smør
- 1 rødløg i tynde både
- 4 spsk rødvinssirup
- 1 spsk vand
- 100 g friske brombær
-
125 g Castello® creamy Blue
Tilbehør
- 100 g lyst brød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. ved jævn varme. Tilsæt rødvinssirup og vand og bring blandingen i kog. Tag gryden af varmen og vend brombær i. Stil kompotten tildækket i køleskabet til næste dag.
Ved serveringen
Del osten i 8 skiver og anret 2 skiver på hver tallerken sammen med brombærkompot. Server med lyst brød.
Tip
For at få den optimale smagsoplevelse bør osten altid tempereres før servering - beregn ca. 1 time.
Sådan snitter du løg
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 5010 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 10,3 g
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 38 %
- Fedt: 53 %
Vin match
Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig
Sød hvidvin fra Bordeaux fx en sauternes Kilde: Martin Nordkvist
Mere om vin til ost