Blåskimmeltærte med pærer
60+ min

Blåskimmeltærte med pærer

Klassisk smagskombination. Perfekt til buffeten.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåskimmeltærte med pærer

Klassisk smagskombination. Perfekt til buffeten.

Antal portioner

Tærtedej

  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk vand

Blåskimmel- og pærefyld

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smulr det med melet. Saml hurtigt dejen med vand og tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter) - lad dejen gå ca. 3½ cm op af kanten. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden og forbag den midt i ovnen.

Skræl pærerne og fjern kernerne. Skær pærerne i tynde både. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Drys osten i bunden af tærtebunden og fordel pærerne herpå. Hæld æggeblandingen over og bag tærten midt i ovnen - til den er gylden.

Forbagning

Ca. 14 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 69 %
Print