
Blomkålssuppe med krydderurter og peberfrugttoast
45 min
Den fløjlsbløde suppe med sprøde brød til - en god kombination.
Ingredienser
- 1 blomkål i små buketter og stokken fintsnittet
- 2 store kartofler i tern
- 1¼ liter grøntsagsbouillon
- 1½ dl krydderurter, fx bladpersille, basilikum og oregano
-
1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 4 skiver brød
- 1 glas grillede peberfrugter i olie
-
75 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Sådan gør du
Kog blomkål og kartoffeltern møre i bouillon i ca. 15 min. Blend suppen med krydderurter og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløde og varm suppen godt igennem - uden at den koger. Smag til med salt og peber.
Rist brødet let. Tag peberfrugterne op af olien, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak dem groft med en kniv. Fordel dem på de fire stykker brød, læg revet ost ovenpå. Drys med salt og peber. Gratiner dem under grillen. Server suppen med de varme brød.
Gratinering:
Ca. 5 min.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 6360 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 27 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 30 %
Vin match
Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig
Hvidvin på sauvignon blanc-druen fx fra New Zealand Kilde: Martin Nordkvist
Lidt om vin til peberfrugt