Blomme- og rabarbertærte med creme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Denne blomme- og rabarbertærte med creme passer perfekt til kaffebordet eller desserten

Ingredienser

6 personer pr. tærte

Antal portioner

Dej

  • 75 g smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g sukker (ca. ½ dl)
  • ½ sammenpisket æg

Fyld

  • 250 g blommer i både
  • 250 g rabarber i små stykker
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk kartoffelmel

Creme

Pensling:

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æg og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fyld

Læg blommer og rabarber i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over frugten. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 24 cm i diameter) og læg den over frugten som et låg. Tryk kanten let - den skal slutte tæt. Pensl låget med æg og prik med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Creme

Pisk fløde og sukker til et let skum og vend forsigtigt syrnet fløde i. Server cremen kold til den lune tærte.

Bagetid

Ca. 30 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Sød hvidvin med god syre fx en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rabarber