Blommekage med hytteost

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

En rigtig skøn måde at få brugt nogle af havens dejlige blommer. Kan alternativt også laves med æbler.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 4 æg
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 blommer i tykke både, fx victoriablommer
  • 10 g smør - smeltet
  • 2 spsk rasp

Pynt

  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og smuldrende. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hvert æg. Pisk hytteost i sammen med citronskal. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen. Fordel blommerne i bunden af en smurt raspstrøet springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen herpå og drys med sukker. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad den køle af.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 36 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: