Blommekage med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

En rigtig skøn måde at få brugt nogle af havens dejlige blommer. Kan alternativt også laves med æbler.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 4 æg
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 blommer i tykke både, fx victoriablommer
  • 10 g smør - smeltet
  • 2 spsk rasp

Pynt

  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og smuldrende. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hvert æg. Pisk hytteost i sammen med citronskal. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen. Fordel blommerne i bunden af en smurt raspstrøet springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen herpå og drys med sukker. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad den køle af.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: