Blommekage med hytteost
60+ min

Blommekage med hytteost

En rigtig skøn måde at få brugt nogle af havens dejlige blommer. Kan alternativt også laves med æbler.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blommekage med hytteost

En rigtig skøn måde at få brugt nogle af havens dejlige blommer. Kan alternativt også laves med æbler.

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 4 æg
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 blommer i tykke både, fx victoriablommer
  • 10 g smør - smeltet
  • 2 spsk rasp

Pynt

  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og smuldrende. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hvert æg. Pisk hytteost i sammen med citronskal. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen. Fordel blommerne i bunden af en smurt raspstrøet springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen herpå og drys med sukker. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad den køle af.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 36 %
Print