
Blommekage med hytteost
60+ min
En rigtig skøn måde at få brugt nogle af havens dejlige blommer. Kan alternativt også laves med æbler.
Ingredienser
10 stykker pr. kage
- 125 g blødt smør
- 225 g sukker (ca. 2½ dl)
- 4 æg
-
200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
- 2 tsk bagepulver
- 4 blommer i tykke både, fx victoriablommer
- 10 g smør - smeltet
- 2 spsk rasp
Pynt
- 1 spsk sukker
Sådan gør du
Sådan gør du
Pisk smør og sukker lyst og smuldrende. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hvert æg. Pisk hytteost i sammen med citronskal. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen. Fordel blommerne i bunden af en smurt raspstrøet springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen herpå og drys med sukker. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad den køle af.
Bagetid
Ca. 50 min. ved 175°.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 14640 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 15,3 g
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 36 %