Blommekage med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

En rigtig skøn måde at få brugt nogle af havens dejlige blommer. Kan alternativt også laves med æbler.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 4 æg
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 blommer i tykke både, fx victoriablommer
  • 10 g smør - smeltet
  • 2 spsk rasp

Pynt

  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og smuldrende. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hvert æg. Pisk hytteost i sammen med citronskal. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen. Fordel blommerne i bunden af en smurt raspstrøet springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen herpå og drys med sukker. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad den køle af.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: